woensdag 29 juni 2011

Hoera! We gaan door!

We hadden er nauwelijks op durven hopen, maar we gaan door! Jeroen ziet nog wel mogelijkheden om Zelda (en ons!) te trainen en wil graag persoonlijk vinger aan de pols houden. Er staat dus ook een vervolgafspraak op het programma . Wij vinden het leuk een hond te hebben waarmee en waarvoor je moet werken en Zelda is zo’n lieve zachte hond dat ze het zeker waard is om er je best voor te doen.

Zelda heeft vandaag de dag van haar leven gehad, zoals Jeroen het uitdrukte. Ze zag kans onder zijn waakzame ogen te verdwijnen, terwijl wij, volgens instructie, braaf heen en weer liepen over een afgelegen parkeerterrein zonder naar Zelda te kijken. Ze bleek heerlijk de sloot ingedoken te zijn, zich daar prima te amuseren en kwam er met een brede grijns op haar snuit pas na een tijdje weer uit. Helaas vonden wij haar parfum daarna niet zo lekker als zijzelf. In de auto op weg naar huis was de stank was maar net te harden en verheugden we ons al op de douche die we haar zouden geven. Dat idee viel bij Zelda wat minder in de smaak. Stand 1-1 dus.

Zelda is inderdaad wel erg vrij en zeker van zichzelf, dus het is niet zo raar dat ze haar baasjes aan hun lot overlaat als het haar zo uitkomt. Ze moet daarom echt gaan werken voor haar voer. Op de eerste plaats krijgt ze in totaal iets minder te eten. Daarnaast wordt een deel van haar voer vervangen door dingen die ze héél erg lekker vindt en het grootste deel belandt niet meer in haar voerbak, maar kan ze verdienen door te reageren op 1 commando: ‘hier’. Dat is voorlopig ook het enige commando waarmee we gaan werken en we zullen veel echt samen moeten doen. Zelda blijft daarvoor wel aan de lange lijn en mag dus niet los lopen.
Het voer waarvoor ze werkt wordt in meerdere kleinere porties over de dag verdeeld, die tijdens de trainingsmomenten gebruikt gaan worden. Niet reageren op het commando op zo’n trainingsmoment betekent geen voer. Het kan dus best zo zijn dat er voer overblijft en dat ze daardoor wat gaat afvallen, want voer dat ze niet verdiend heeft, krijgt ze, ook later op de dag, niet meer. Om ervoor te zorgen dat ze haar voer verspreid over de dag binnen krijgt, gaan we ook kortere wandelingen maken, maar wel vaker de deur uit om met haar te oefenen.


Zelda thuis en lekker opgedroogd

die sloot was véél leuker!

Overigens is het geen garantie ze nu nooit meer afgekeurd gaat worden, maar voorlopig is dat even van de baan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten