woensdag 8 juni 2011

Evaluatie

Vandaag zijn we met Zelda naar Hulphond Nederland in Herpen geweest. Hier stonden 2 pup-instructrices op ons te wachten om te bekijken of Zelda vooruit is gegaan in de 4,5 week dat ze bij ons is. We zijn daarvoor in de Herper duinen gaan wandelen met Zelda aan een lange lijn. Helaas maakte ze de grootste helft van de wandeling nauwelijks contact met manlief of mij, terwijl we dat de laatste 2 weken juist heel anders gewend zijn. Bovendien ging ze met 2 pootjes in het water staan en dat mag ook niet. Zelfs niet als er een boomstam in het water ligt.

Het zal aan het onbekende terrein hebben gelegen, want toen we op de terugweg weer op dezelfde paden terecht kwamen, had ze ineens wel aandacht voor manlief die de lijn vasthield. Voorlopig heeft ze het voordeel van de twijfel en blijft ze nog even lekker in het programma van Hulphond Nederland. Over ruim 2 weken zijn beide pup-instructrices bij ons thuis om nogmaals te kijken hoe Zelda zich ontwikkelt. Veel werk aan de winkel dus, want natuurlijk willen we allemaal heel graag dat Zelda uiteindelijk een echte hulphond wordt.

Wat haar nu parten speelt, is het feit dat ze een erg onafhankelijke geest heeft. Ze kan zich prima alleen vermaken. Dat is natuurlijk heerlijk, maar een hulphond moet ook aandacht hebben voor zijn baasje! We gaan dus lekker door met haar belonen voor elk snippertje aandacht dat ze ons geeft. Intensief voor hond en baas! Zelda komt dan ook af en toe lekker bij manlief slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten