zaterdag 14 mei 2011

Ontbijten bij Ikea

Vandaag zijn we voor het eerst met Zelda gaan ontbijten bij Ikea.
Met een ontbijtje voor 1 euro per persoon is dat een goedkope 'restaurant training'.
We zullen dat in de toekomst dan ook zeker nog vaker doen.
Tijdens zo'n restaurant bezoek moet Zelda netjes blijven liggen, bij voorkeur onder de tafel, zodat andere mensen daar geen last van hebben. Natuurlijk mag er ook niet gebedeld worden om eten. Zelda heeft het prima gedaan.

Omdat Ikea aan het verbouwen is, moet  je op een speciale parkeerplaats parkeren.
Vanaf hier vertrekt een bus naar Ikea. Het is maar een klein stukje, maar toch wel een leuk extra oefeningetje, want ook in de bus moet Zelda rustig blijven en liefst tussen onze benen gaan zitten of liggen.

Bij Ikea zijn hulp- of geleidehonden, ook als ze nog in opleiding zijn, altijd welkom en het is een erg fijne winkel om met een hulphonden pup doorheen te lopen.
Het is er vaak stervens druk, er lopen heel veel kleine en grotere kinderen, die honden wel of juist helemaal niet leuk vinden. Ook volwassenen willen vaak graag aaien omdat pups in het algemeen, en Zelda in het bijzonder (wie vindt zijn eigen hond/kind nou niet de mooiste van de hele wereld!), er zo schattig uitziet. Zelfs al weten ze van reclames, of zelfs uit de praktijk, dat dat eigenlijk niet gewenst is.
Ook hier moeten honden aan wennen en leren dat ze niet zomaar mogen reageren als ze aan het werk zijn op aandacht van anderen. Zinvol dus en vaak een uitdaging om met enige regelmaat drukkere plaatsen op te zoeken. 

Nadeel van zo'n grote winkel en zo'n jonge pup is dat je soms in stevig marstempo het pand moet verlaten omdat de nood hoog is en we niet willen dat er binnen geplast (of erger....) wordt.
De koeienhuiden en schapenvachten als vloerkleedjes zijn altijd al extra interessant, maar worden feilloos opgemerkt op zo'n moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten