zaterdag 28 mei 2011

Omheind losloopgebied

Zelda is een hondje wat zichzelf erg goed kan vermaken en behoorlijk onafhankelijk is. Dat maakt het lastig om haar aandacht te trekken op het moment dat zij iets interessants ontdekt. En een hulphond in wording, moet natuurlijk altijd aandacht voor zijn baasje hebben. Omdat we pas een paar weken met haar optrekken is de vertrouwensband natuurlijk ook nog niet optimaal. We waren dan ook heel blij een flink omheind losloopgebied aan te treffen, met een stuk ruig gras en ook een klein bosje waarin we ons kunnen verstoppen als Zelda niet op commando komt. Zij kan het terrein niet af en dat maakt het voor ons een stuk makkelijker om rustig af te wachten wanneer het onze 'prinses' behaagt ons weer op te zoeken. Tijdens ons eerste bezoek gisteren bleek dat verstoppen niet echt nodig. We hadden wel extra lekkere beloningen meegenomen. Omdat ze losliep hebben we haar ook wat laten spelen met andere loslopende honden op het terrein. Aan de lijn mag dat niet!

2 opmerkingen:

  1. mag ik vragen waar dat omheinde veld is ?
    wij zijn voor onze hond op zoek naar en omheind veld waar hij eens lekker kan rennen hij loopt namelijk weg

    groeten ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk! Het veld ligt in Eindhoven, op de hoek van de Anconalaan en de Italielaan in het buitengebied met Son, naast een woonwagenkampje.

    Het is er over het algemeen schoon omdat er een opruimplicht is, maar soms zie je niet dat je hond ergens poept, omdat hij even uit het zicht is en dan blijft er wel eens wat liggen. Toch een beetje opletten dus, maar wij hebben de ervaring dat iedereen zich netjes aan die opruimplicht houdt en dat houdt het veld natuurlijk ook leuk.

    ben erg benieuwd of jullie er gebruik van gaan maken. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen