vrijdag 22 juli 2011

4 Daagse

Manlief loopt met 2 vrienden/familieleden de 4 daagse. Een hele happening en ook een lange wandeling, want ze zijn zomaar de hele dag onderweg met de 40 en 50 km die er per dag afgelegd moet worden. Bovendien valt het niet mee om de hond ergens tussen 03:00u en 05:00u uit te laten en dat moet willen ze op tijd starten. Daarom pas ik, samen met Zelda, op de dieren van het bevriende stel.
Zelda deelt het huis met een hond, 3 katten en een paar cavia's. Buiten zitten er ook nog een paar konijnen, maar die zitten achter een apart hek en die zal ze dus niet veel zien.

De hond kent ze al en daarmee kan ze goed overweg, al vindt ze het wel jammer dat Anka niet met haar wil spelen. Samen wandelen is wel heel leuk. De polders langs de Rijn zijn een leuke afwisseling op de normale wandelingen. Er zitten bv honderden ganzen die bij het naderen opvliegen onder luid gegak. Zelda blijft er rustig onder. Misschien wel omdat de andere hond het goede voorbeeld geeft, die weet inmiddels dat hij niet bij de ganzen kan....

De katten hebben heel verschillende karakters. De meest stoere is de eerste dag een beetje geschrokken, want Zelda begroette hem wel heel erg enthousiast en heeft zich de rest van de dag een beetje verstopt. De minst stoere kat blijft onder normale omstandigheden al bij 'vreemden' uit de buurt en kat nr. 3 moet altijd even wennen.
Zelda blijkt wel het kattenvoer erg lekker te vinden en schiet de trap op zodra dat kan om de bakjes leeg te schrokken als er nog wat in zit., dus blijft de gangdeur zoveel mogeijk dicht.

Later bedenk ik dat ik de deur kan barricaderen met een touw, zodat de katten er wel doorkunnen, maar de hond(en) niet. Zelda blijkt toch erg slank te zijn en goed te kunnen wurmen, dus het duurt even voordat het touw de goede lengte heeft en Zelda er niet meer door kan. Uiteindelijk staat Zelda dus toch met de stoere kat rustig neus aan neus.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten